​Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, ακολουθώντας την γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη και τα όσα είπε για την κρυφή ατζέντα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο λεφτά υπάρχουν. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση για το τι πάθαμε με το λεφτά υπάρχουν», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika Fm ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Το 2009 είχε την δυνατότητα ο ελληνικός λαός να αποφύγει την καταστροφή. Από τη μια μεριά ήταν ο Κώστας Καραμανλής που μιλούσε για λιτότητα κι από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παπανδρέου που έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν". Ο κόσμος επέλεξε το "λεφτά υπάρχουν" και οδηγηθήκαμε στην πτώχευση. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα βρει πολλά δισεκατομμύρια για το πρόγραμμά του, ενώ δυσκολευόμαστε να βρούμε έστω ένα».

Ο κ. Βορίδης συμφώνησε μάλιστα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκαλύπτει την κρυφή του ατζέντα.

«Όταν η κυβέρνηση έχει να κάνει ένα δύσκολο έργο είναι πολύ φυσικό να γίνουν λάθη, παραλείψεις και στη συνέχεια βελτιώσεις. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ανάλογος. Αλλά δεν ανταποκρίνεται. Δεν μας λέει τι θα κάνει εάν η Ευρώπη του πει "όχι" στο πρόγραμμά του. Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτά έκανε. Τα έλεγε έτσι και τα έκανε αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αυτά που λέει, γιατί δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, είναι ριζοσπαστική αριστερά. Αν γίνουν αυτά που λέει η χώρα αυτομάτως θα πάει στο μηδέν. Προσποιούνται ότι είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Έχουν διαφορετική πολιτική ταυτότητα», είπε.

Τέλος σχολίασε και τις δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη για ενδεχόμενο bank run αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Αυτή η κριτική για τον Άδωνι που ακούγεται ποια βάση έχει; Ο Άδωνις έχει έναν δικό του τρόπο να λέει κάποια πράγματα, αλλά να θυμίσουμε ότι στις τελευταίες εκλογές ο κόσμος είχε τρομοκρατηθεί από τον κίνδυνο εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ και πήρε 70 εκατομμύρια από τις τράπεζες».