​Την ανάγκη, να δημιουργηθούν 100.000 νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία, εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας.

«Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούν 20 χρόνια για να πέσουν τα ποσοστά της ανεργίας. Αν δεν αλλάξουμε μοντέλο, δεν πρόκειται να ανακάμψει η χώρα. Χρειαζόμαστε 100.000 νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φιλικό κλίμα στην επιχειρηματικότητα» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η προσπάθεια έχει τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι αυτή που λέγεται κόκκινα δάνεια. Εκεί ήμαστε σε τελικό στάδιο. Περιμένουμε τις τελικές συζητήσεις με την τρόικα για να μπορούμε να επέμβουμε. Μιλάμε για 100.000 επιχειρήσεις. Το άλλο πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε είναι για άλλες 65.000 επιχειρήσεις που έχουν ενήμερα δάνεια αλλά δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Το τρίτο θέμα, είναι η νέα ρευστότητα που χρειάζεται στην αγορά. Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο τμήμα με τους Γερμανούς το οποίο ελπίζουμε ότι από αρχές Οκτώβρη να μπορέσει να δώσει ρευστότητα στην αγορά» πρόσθεσε ο κ.Δένδιας, εκτιμώντας πως «τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν στις αρχές του 2015».

Ο υπουργός παραδέχτηκε πως «το τραπεζικό σύστημα πέρασε υπαρξιακή κρίση και φοβάται πάρα πολύ», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μηχανισμούς οι οποίοι να κάνουν παράκαμψη των προβλημάτων. «Η αναπτυξιακή τράπεζα θα είναι το εργαλείο που θα μπορέσει να καλύψει τα κενά», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «η Ελλάδα είναι σε μία σωστή πορεία εξόδου από την ��ρίση», ωστόσο έχουμε όπως είπε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. «Είμαστε ακόμα σε πολύ κρίσιμο σημείο. Οι κοινωνικοί εταίροι είναι άνθρωποι σοβαροί. Σπάνια ένα υπουργείο βρίσκεται σε τόση αγαστή συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους που δραστηριοποιούνται στον ί��ιο χώρο», τόνισε.