​Την ανάγκη να βρει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ένα σημείο επαφής και συνεννόησης μετά από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επεσήμανε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικ�� σταθμό Parapolitika Fm.

«Είναι καιρός να έρθουν σε συνεννόηση η αντιπολίτευση με την κυβέρνηση. Να καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα και να συνεννοηθούν. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είμαστε κοντά στο να πιούμε νερό και στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Θα ήταν κρίμα να τιναχτούν αυτά τον αέρα για μικροπολιτικά οφέλη, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται αυτά. Υπάρχουν πολλά θέματα που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε η κα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η πολωτική αντίληψη δεν έχει καλά αποτελέσματα για τη χώρα.

Όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να μην γίνεται αναφορά στο όνομα του Κώστα Καραμανλή μιας και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα, ενώ αποκάλυψε ότι δεν θα παραβρεθεί στα γενέθλια του κόμματος στη Χαλκιδική.

«Δεν θα παραβρεθώ στα γενέθλια. Δυστυχώς, θα απουσιάζω για βουλευτικές υποχρεώσεις στις Βρυξέλες», είπε και σχολιάζοντας την επιστροφή στελεχών στη ΝΔ πρόσθεσε:

«Είμαι βαθιά παραταξια��ή. Έχουν χώρο στη Νέα Δημοκρατία όσοι πραγματικά πιστεύουν κα ασπάζονται και την πολιτική και την ιδεολογία της ΝΔ».

Τέλος η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική που πρεσβεύει, τονίζοντας ότι απαιτείται σοβαρότητα.

«Τα νταηλίκια δεν περνάνε στο εξωτερικό, εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί. Μετά την τελευταία επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, άκουσα να λένε ότι η επιμήκυνση του χρέους ίσως να είναι και μια μορφή κουρέματος. Μπράβο. Σ’ αυτό συμφωνούμε. Πρέπει να είναι στόχος και των δύο. Γιατί τα νταηλίκια δεν έχουν αντίκρισμα στην διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτά που λέμε πρέπει να έχουν αντίκρισμα και σοβαρότητα», είπε.