​Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουν δίκιο τα στελέχη της ΝΔ που αντέδρασαν με τις δηλώσεις μου και γενικά είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις. Όπως το είπα ακούστηκε πιο ωμό από ότι θα ήθελα. Όμως το παίρνετε ξεκομμένο από μια μεγάλη κουβέντα. Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε μετά από μια φράση του κ. Βαρεμένου για Plan B και πάτημα του κουμπιού. Η ουσία όμως είναι ότι η δική μου αυτή δήλωση πυροδότησε μια σειρά εξελίξεων. Πυροδότησε έναν φόβο που καθόλου δεν το ήθελα, γιατί οι ελληνικές καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς, αλλά ανάγκασε και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν και να πουν ποιο είναι το δεύτερό τους σχέδιο», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε όμως και στο περιστατικό που αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Εφημερίδα των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος φέρεται να τηλεφώνησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση παρουσία κοινοβουλευτικών συντακτών χωρίς να το γνωρίζει και να τον ρωτά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε δημοψήφισμα.

197640586210-20140925.jpg
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βούτσης απάντησε: «εγώ το μόνο που είπα ήταν ότι θα εμπιστευτούμε το λαό» και αμέσως μετά ο κ. Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι του «έβαλαν χέρι και τα αλλάζει».

«Το περιστατικό που περιγράφεται στην εφημερίδα δεν συνέβη ποτέ. Εγώ μίλησα με τον κ. Βούτση χθες το βράδυ, αλλά δεν έγινε αυτό που λέτε. Με φώναξαν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες και μου είπαν ότι ο κ. Βούτσης διέψευσε ότι μίλησε μέσα στη Βουλή, εγώ δεν είχα καν το τηλέφωνο του κ. Βούτση, τον κάλεσε ένας από τους δημοσιογράφους με ανοιχτή ακρόαση στην αρχή μέχρι να το σηκώσει, μόλις το σήκωσε του είπα ότι είμαι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκλεισα την ανοιχτή α��ρόαση και μιλήσαμε για δύο λεπτά», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα προσωπικό θέμα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.