​Σοκαριστικές αποκαλύψεις έκανε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί ξεπερνούν τους τέσσερις.

Την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για τέσσερις παιδόφιλους εκπαιδευτικούς (τρεις καθηγητές - εκ των οποίων ο ένας σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα - και έναν δάσκαλο) τους οποίους δεσμεύθηκε ότι θα θέσει σε αργία, χωρίς να περιμένει τις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων ή να τελεσιδικήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα, ο υπουργός Παιδείας επέστρεψε στη Βουλή, αποκαλύπτοντας ότι ��νημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκη ότι οι περιπτώσεις των παιδόφιλων εκπαιδευτικών είναι περισσότερες από τέσσερις.

loverdos6.jpg

«Μου έδωσε τον αριθμό των παιδόφιλων που είναι συνολικά κοντά στους 1.000. Μας είπε ότι τους ξέρει όλους, μας είπε ότι όλοι έχουν συλληφθεί και μας έδωσε την πληροφορία ότι κάποιοι από αυτούς είναι μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα ο αριθμός των τεσσάρων που είπα χθές είναι μικρότερος από αυτόν που τελικά υπάρχει», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Μάλιστα εντός της ημέρας τα ονόματα των εκπαιδευτικών αυτών θα σταλούν στο υπουργείο Παιδείας, ύστερα από αίτημα που υπεβλήθη στην αρμόδια εισαγγελέα.

«Όλοι αυτοί όσοι και να 'ναι όπου και να 'ναι θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Μπορούν να πάνε όπου θέλουν, μπορούν μέσω των δικηγόρων τους να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους όσα έχουν και όποια και να είναι. Μπορούνε να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, μέσα όμως στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι και δεν θα παραμείνουν», ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος.