Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έγινε μαλλιά κουβάρια με αντιπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στην χθεσινή συνάντηση με αφορμή το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την εξίσωση του μισθού δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Εγώ δεν είπα τίποτα. Όταν συναντιέμαι με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση. Εγώ δεν βγάζω δελτία τύπου, γιατί είναι πράγματα που ακόμη συζητούνται. Εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις» είπε ο κ.Μητσοτάκης, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για όσους διαρρέουν πράγματα που ακόμη δεν έχουν συμφωνηθεί.

«Καλό είναι να τις κρατάμε εν οίκω μέχρι να υπάρξει συμφωνία» είπε με νόημα ο υπουργός και πρόσθεσε «εγώ έχω τις απόψεις μου, αλλά δεν αποφασίζω μόνος μου. Εγώ συζητώ με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντα σε καλό κλίμα. Και με την υφυπουργό Ε.Χριστοφιλοπούλου συνεργάζομαι εξαιρετικά».

Καρύδης: Χαίρομαι που παραδέχτηκε ο Μητσοτάκης ότι υπήρχε διαφωνία

Σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Καρύδης από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίηση του με τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη.

«Χαίρομαι που σήμερα παραδέχθηκε ότι υπήρχε διαφωνία στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία μας. Ο κ.Μητσοτάκης μας παρουσίασε κάποιες σκέψεις για το ενιαίο μισθολόγιο. Εμείς του είπαμε ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή ενιαίο μισθολόγιο με αναγκαίες αλλαγές που μπορεί να γίνουν για να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα αν δεν προηγηθεί το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Καρύδης και πρόσθεσε «Μας έφερε μία πρόταση ότι ο νεοεισερχόμενος στο δημόσιο θα πρέπει αναγκαστικά να έχει την ίδια μισθολογική κατάσταση με τον ιδιωτικό τομέα. Εμείς διαφωνήσαμε σ’ αυτό».

ΒΙΝΤΕΟ