Μετά την κριτική στο κόμμα του, σειρά έχει η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αμηχανία και αδράνεια: «Στην κυβέρνηση αυτή την στιγμή υπάρχει μια αμηχανία και αδράνεια. Δεν προχωράμε τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών στα Παραπολιτικά FM, η κυβέρνηση έχει χάσει τον βηματισμό της και πρέπει να κινητοποιηθεί «για να πάει μπροστά η χώρα και να βγούμε από την κρίση».

Ανέφερε μάλιστα τρία σημεία στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα, προκειμένου η ελληνική κοινωνία να δει άμεσα αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί». Τα τρία αυτά σ��μεία -κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη- είναι η φορολογία, η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης και οι τομές στην εκπαίδευση και στην Παιδεία.

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε: «Θα πάμε για προεδρικές εκλογές για να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές ή για να βρεθεί μια προσωπικότητα που θα ενώνει όλους τους Έλληνες; Την ώρα που έχουμε μια ανοδική πορεία δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι πάει σε εκλογές. Αυτό είναι μια στάση που βλάπτει την πορεία της πατρίδας».

Στο εσωκομματικό μέτωπο και στην κόντρα του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο κ. Χρυσοχοίδης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους δηλώνοντας: «Εγώ δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Έθεσα με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο ορισμένα ζητήματα, όπως πρέπει να λειτουργεί κάποιος στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων».

Τέλος, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υποδομών τονίζει πως «θα δικαιωθεί από την ιστορία» και υπογραμμίζει πως «αν διαλυθεί θα γίνει μεγάλο κακό στη χώρα».