​Τα χαρτιά του άνοιξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, όσον αφορά στην επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πανστρατιά των δυνάμεων που υποστηρίζουν την αστική δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συμβεί όμως αυτό επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή πολιτικής.

«Δεν επιστρέφω με τίποτα στη Νέα Δημοκρατία. Μιλώ για συνεργασίες στο πλαίσιο της αλλαγής πολιτικής. Να λέμε και κανένα όχι. Προτείνω στον κ. Σαμαρά να επιστρέψει την ύφανση της πολιτικής στην Αθήνα και όταν γίνει αυτό εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω για μια πανστρατιά για την ενίσχυση της αστικής δημοκρατίας», είπε.

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο κ. Σαμαράς, παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε ακόμα και σήμερα να κερδίσει τις εκλογές, αν γυρνώντας από τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και παρά την γκρίνια από το Βερολίνο, ξεκαθάριζε ότι ο λαός έχει υποφέρει αρκετά και προκήρυσσε εκλογές.

«Έτσι θα έδινε όραμα και ελπίδα στο λαό για αλλαγή πολιτικής», είπε.

Όσον αφορά στις ενστάσεις της καραμανλικής πτέρυγας για επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντάς τον «άκρο», ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε:

«Την εποχή που ο Καραμαν��ής είπε ότι δεν συνεργάζεται με τα άκρα δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Τώρα έχει συνειδητοποιήσει ποια είναι τα άκρα. Ήμουν ακραίος που του είπα να πάρει τους βουλευτές μου για να λάβει μέτρα ώστε να μην πάμε στο ΔΝΤ και να μην βγει ο Παπανδρέου; Εγώ ήμουν άκρο»;

Τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «πολιτικό έμπολα» τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζεται με ερασιτεχνικό τρόπο, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο στο παρελθόν είχε αφήσει προσωπικές αιχμές εναντίον του απάντησε:

«Είχα αφήσει εντονότατες αιχμές εναντίον του κ. Σαμαρά, όπως κι εκείνος εναντίον μου. Το χθες όμως δεν προσδιορίζει το αύριο».