​Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνοντας την αριστερή στροφή του κόμματος εν όψει και του κρίσιμου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στην προεδρολογία των τελευταίων ημερών και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού η ασκούμενη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και αποκάλυψε ότι τρεις με τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο, ανεξαρτήτως του υποψηφίου.

Αναφερόμενος στο Ποτάμι, αρνήθηκε ότι διεμβολίζει την εκλογική δεξαμενή της ΔΗΜΑΡ, ενώ για το ενδεχόμενο να είναι και πάλι πρόεδρος του κόμματος, επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει εφόσον το αποφασίσουν οι σύντροφοί του στο συνέδριο.