Αρχικά με δυο εκδηλώσεις σε Χαλκιδική και Αθήνα και μετέπειτα με διασκέψεις σε όλη την Ελλάδα, θα προσπαθήσει η Νέα Δημοκρατία να επανασυσπειρώσει βουλευτές και στελέχη που βρέθηκαν εκτός κόμματος, με το προσκλητήριο για τα 40 χρόνια του κόμματος να είναι ανοιχτό για όλους.

Μετά τις δυο εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν περιφερειακές διασκέψεις σε όλους τους νομούς και έτσι οι όποιες επιστροφές στελεχών στην Νέα Δημοκρατία, τοποθετούνται για μετά τις 4 Οκτωβρίου αφού θα έχει προηγηθεί το προσκλητήριο από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Χρήστος Ζώης μιλώντας στο STAR άφησε ανοιχτό το παράθυρο επιστροφής, μόνο αν υπάρξει προσωπική πρόσκληση.

Την ίδια ώρα, οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών φαίνεται να οδηγούν στο να μείνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτός ΝΔ καθώς είναι έντονες οι αντιδράσεις από την καραμανλική πτέρυγα ενώ δεν γίνεται ούτε λόγος για τον Πάνο Καμμένο.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιωργής Κασαπίδης και άλλα στελέχη που βρέθηκαν εκτός Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια θεωρείται απολύτως εφικτό να επαναπατριστούν.

Ωστόσο, αρκετοί βουλευτές αντιδρούν με το ενδεχόμενο επιστροφής βουλευτών ή πολιτικών στελεχών που είτε πήγαν σε άλλα κόμματα, είτε άσκησαν σκληρή κριτική στην περίοδο της κρίσης…