Τη μάχη που έδινε προκειμένου να του δίνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού – και όχι μόνο - απόδειξη για τις υπηρεσίες που του πρόσφεραν και έτσι να φορολογούνται ανάλογα περιγράφει ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Γιώργος Χρηστίδης στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι συμπατριώτες του δεν έχουν κάνει καμία πρόοδο στο πεδίο της φορολογικής εντιμότητας.

«Εκτιμάται ότι το ελληνικό κράτος χάνει 10 δισ. ευρώ το χρόνο μόνο μέσω παρακράτησης του ΦΠΑ. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 5% του ΑΕΠ της χώρας», σχολιάζει ο αρθρογράφος, ο οποίος επισημαίνει στο σχετικό δημοσίευμα ότι παρά τις παρατηρήσεις του οι επαγγελματίες παρέμεναν συνήθως ασυγκίνητοι.

Ο ίδιος δημοσιογράφος δήλωσε στην Deutche Welle : «Η φοροδιαφυγή είναι ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα στην Ελλάδα. Ωστόσο, είχα ευχηθεί ότι η χρηματοοικονομική κρίση θα άλλαζε την ελληνική νοοτροπία. Είχα ευχηθεί ότι ο οικονομικός μας Αρμαγεδδών θα ξυπνούσε απότομα τόσο τον πατριωτισμό των Ελλήνων όσο και τις εν υπνώσει ευρισκόμενες φορολογικές αρχές. Δυστυχώς οι πρώτες μου διακοπές στην πατρίδα μου μετά από χρόνια μου έδωσαν ένα μάθημα».