​«Η ΝΔ θα καταστραφεί αν επιστρέψουν σούργελα και ακροδεξιοί». Αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η γαλάζια βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, επισημαίνοντας πως, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν δεύτερη τη ΝΔ, η Συγγρού «πρέπει να παραμείνει αλώβητη».

«Οποτεδήποτε η Νέα Δημοκρατία λαΐκισε ή πασόκισε ή εξώκειλε προς την πολύ δεξιά, καταστράφηκε. Φάνηκε και από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της κυρίαρχης ιδεολογικής παράταξης που είναι η ΝΔ στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την κεντροδεξιά πρέπει να παραμείνει αλώβητη από διάφορα σούργελα που προετοιμάζονται να επιστρέψουν. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό ορισμένοι!», είπε χαρακτηριστικά στον Βήμα fm η κ.Πιπιλή.

Η βουλευτής, διαχώρισε μάλιστα την περίπτωση της επιστροφής του Γιώργου Σουφλιά στην ΝΔ. «Άλλη προσωπικότητα είναι και υπήρξε ο Γιώργος Σουφλιάς για την παράταξη της ΝΔ και άλλο... όλοι αυτοί οι πονεμένοι, πικραμένοι και ψεκασμένοι… οι ακροδεξιοίζοντες» είπε.

«Η μοναδική λύση για τη διεύρυνση της ΝΔ που απαιτείται είναι η στροφή στον μετριοπαθή, αυτόν που λέμε χονδρικά κε��τρώο ψηφοφόρο» πρόσθεσε η βουλευτής, χωρίς ωστόσο να… δώσει διευθύνσεις και ονόματα.

Αναφερόμενη στο θέμα της εκλογής του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας η γαλάζια βουλευτής υποστήριξε πως θα πρέπει να συζητηθούν περιπτώσεις λαμπρών προσωπικοτήτων Ελλήνων και Ελληνίδων δεδομένου όπως είπε ότι «το πο��ιτικό σύστημα δεν έχει θετική αύρα για τον κόσμο».