​Τη διαβεβαίωσή του ότι δεν υπάρχει καμία προνομιακή μεταχείριση απέναντι στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, εξέφρασε με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου με το έγγραφο αυτό απαντά σε ερώτηση που του είχε απευθύνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, στην οποία επικαλούνταν ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Γυναικείων Φυλακών και κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α και «ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά σε βάρος των υπόλοιπων κρατουμένων από τους νεονα��ί βουλευτές, οι οποίοι απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο έγγραφό του τονίζει ότι έχει διαβεβαιώσεις πως τη διανομή του γεύματος των βουλευτών της Χ.Α κάνουν μόνο αλλοδαπές κρατούμενες και απαντώντας στην καταγγελία ότι σχεδιάζεται η στοίβαξη πάνω από 100 κρατουμένων σε έναν μόνο όροφο, την ώρα που οι έξι προφυλακιστέοι της Χ.Α θα μένουν σε άλλον όροφο μόνοι τους, υποστηρίζει ότι γίνονται συντονισμένες παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αυτών, κατασκευάζεται μια νέα πτέρυγα στον πρώτο όροφο του Αυτοτελούς Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλ��ού, η οποία θα αποτελείται από 14 θαλάμους και θα φιλοξενεί αριθμό κρατουμένων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας.

Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασίου, θα υπάρχουν δύο χώροι υγιεινής που ο καθένας θα περιλαμβάνει τουαλέτα, νιπτήρα και ντους, ενώ έχει ζητηθεί να εκπονηθεί μελέτη και για την μετατροπή ενός χώρου υγιεινής προς εξυπηρέτηση κρατουμένων με κινητικά προβλήματα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει ότι η κατασκευή της νέας πτέρυγας και η μεταφορά κρατουμένων εκεί δεν είχε ζητούμενο την άνετη διαμονή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά από τους βουλευτές της Χ.Α, ο κ. Αθανασίου τόνισε:

«Κάθε χυδαία ή ρατσιστική συμπεριφορά είναι καταδικαστέα απ΄ όπου και αν προέρχεται, το δε θέμα ρατσιστικής επίθεσης προστατεύεται από συγκεκριμένες διατάξεις νόμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αρμόδιος επόπτης Εισαγγελέας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού έχει την αρμοδιότητα με βάση τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψη του να προβεί στις κατά περίπτωση δικές του ενέργειες για τη διατήρηση της τάξης και ασφάλειας εντός του Καταστήματος».