​Για μείωση της τιμής του γάλακτος έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, τονίζοντας ότι σούπερ μάρκετ και γαλακτοβιομηχανίες προχώρησαν σε μειώσεις που φτάνουν το 5%.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι μέσα στην εβδομάδα όλα τα σούπερ μάρκετ θα ανακοινώσουν μείωση στην τιμή του γάλακτος 5% - 10%, τονίζοντας ότι αρχίζει και αποδίδει η προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών.

Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης και ότι η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται.

«Πάντα στο καλό υπάρχει το καλύτερο και στο φθηνό το φθηνότερο. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, όμως γίνεται μια μάχη μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τα σούπερ μάρκετ ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έκαναν αυτό που έπρεπε», είπε ο υπουργός.

Αποκάλυψε πάντως ότι το υπουργείο μελετά την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

«Η εποχή “δώσε κι εμένα μπάρμπα” τελείωσε. Το ΦΠΑ σε μερικά προϊόντα στην Αγγλία είναι μηδέν, στη Γερμανία είναι 5%, εδώ είναι 13%. Υπάρχει μία μελέτη για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, βγάζουμε τα στοιχεία, όμως είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών τι θα κάνει με το ζήτημα αυτό», είπε.

Τέλος ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε και στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

«Το θέμα για τα κόκκινα δάνεια του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα το χειρίζεται ο υπουργός, ο κ. Δένδιας. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουμε το σχέδιο νόμου και θα τεθεί σε διαβούλευση. Το σχέδιο νόμου που θα υπάρξει για την προστασία της πρώτης κατοικ��ας, για τα δάνεια θα είναι προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά δεν θα επιτρέπει να κάνουμε επάγγελμα τους μπαταχτσήδες», είπε.