«Η μόνη λύση είναι ένα “γενναίο” κούρεμα του χρέους» δήλωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στον Real FM.

«Σαφέστατα η λύση είναι ένα γενναίο κούρεμα. Μόνο μία τέτοιου τύπου λύση νομίζω ότι μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι εάν και πως θα κουρευτεί ένα χρέος το οποίο ούτως ή άλλως είναι μη βιώσιμο ακριβώς επειδή το μνημόνιο απέτυχε. Επειδή είναι αδύνατον μια οικονομία κατεστραμμένη και σε ύφεση να εξυπηρετήσει αυτό το χρέος, θα πρέπει μία λύση να βρεθεί» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η λύση της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου «ακόμη και αν ελαφρύνει την ετήσια υποχρέωση για την εξυπηρέτηση του χρέους, δεν θα είναι μακροπρόθεσμη και μόνιμη λύση αν και μπορεί να δώσει χώρο για άσκηση πολιτικής» και ζήτησε μια λύση «στα πρότυπα του συνεδρίου του Λονδίνου το 1953».

Ο ίδιος, τόνισε ότι θα ήθελε το κόμμα του και η ΝΔ «να εμβαθύνουμε τον πολιτικό μας διάλογο και να πούμε ξεκάθαρα ότι το δίλημμα δεν είναι η λογιστική αποτύπωση του χρέους και το αν και κατά πόσο θα κουρευτεί» και πρόσθεσε ότι το δίλημμα είναι «αν θα πάμε με το ευαγγέλιο του μνημονίου όπως προσπάθησε να θεμελιώσει δια χειρός Μαξίμου το υπουργείου Οικονομικών προχθές ή θα πάμε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας και νομίζω ότι συγκίνησε και δημιούργησε ενδιαφέρον πάρα πολύ ευρύτερο».