​«Έκθετη» χαρακτήρισε τόσο την κυβέρνηση, όσο και την Χρυσή Αυγή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή το δημοσίευμα της 'Εφημερίδας των Συντακτών για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκο και την σχέση του με τo κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής κατηγόρησε με δήλωση του την κυβέρνηση ότι «κωφεύει» για το γεγονός, παρά το ότι ήταν εκείνη που «στήριξε την παντελώς ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, επιχειρώντας την ταύτιση της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής ��υγής».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι νέες αποκαλύψεις «εκθέτουν πολλαπλώς και την Χρυσή Αυγή η οποία έως τώρα παρουσιαζόταν ως δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό κόμμα και σήμερα αποκαλύπτεται ότι λάμβανε απευθείας εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου».

«Ας γνωρίζουν όσοι την ψηφίζουν ότι η νεοναζιστική συμμορία ευρίσκετο σε διατεταγμένη υπηρεσία προστασίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και λάμβανε τα συγχωροχάρτια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τις ασχήμιες των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου. Τέτοια αντισυστημική δύναμη πραγματικά πρώτη φόρα συναντούμε», κατέληξε ο κ. Κοντονής.