Τα ξίφη τους γύρω από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή τους διασταύρωσαν στην εκπομπή LIVE U του STAR ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο Σαμαράς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παροχολογία. Αυτό που είπε είναι αυτό που μπορεί να κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, συμπεριφέρεται σαν αντιπολίτευση που σκοπεύει να μείνει για καιρό αντιπολίτευση. Έχει μπροστά του ένα παράδειγμα προς αποφυγή, το παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου το 2009. Βαδίζει, όμως, στα χνάρια του» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «όποια κοστολόγηση και να κάνει στο πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε πράγματα που είναι υποθέσεις».

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούμε τους θεσμούς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που «λέει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “όποιον κι αν κατεβάστε εγώ θα ρίξω την κυβέρνηση”. Αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμα επωφελής τακτική».

«Ούτε το “λεφτά υπάρχουν” του Παπανδρέου, ούτε τα τρία Ζάππεια του Σαμαρά, που ξέχασε και αθέτησε, μας εμπνέουν. Ο κόσμος είναι κουμπωμένος από τα πολλά “θα” που είναι απραγματοποίητα» δήλωσε, παίρνοντας το λόγο ο κ. Παπαδημούλης.

Απαντώντας στο αν είναι πρα��ματοποιήσιμα, όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής της Κουμουνδούρου δήλωσε: «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Γιατί σταμάτησε το καφενείο ο κ. Σαμαράς; Ας έμπαινε μέσα στη Βουλή και ας γίνει συζήτηση πάνω στις προτάσεις που εξήγγειλε ο Τσίπρας για να δούμε και τη διαφορά πολιτικής και το ρεαλισμό των προτάσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και «δεν θέλουμε νέα δανεικά».

Τέλος, απαντώντας στην κοστολόγηση που έκανε το ΥΠΟΙΚ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε: «Με τρελαίνει ως πολίτη αυτής της χώρας όταν το ΥΠΟΙΚ έκανε 2 χρόνια να ετοιμάσει τον ΕΝΦΙΑ και τα έκανε μαντάρα και μετά σε μιάμιση ημέρα με μαγείρεμα προσπάθησε να εμφανίσει ως φούσκα αυτά π��υ εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, ζήτησε να δοθούν από το ΥΠΟΙΚ τα στοιχεία βάσει των οποίων έγινε η κοστολόγηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα τα ζητήσει δια της κοινοβουλευτικής οδού.