Να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα περί «αποεπένδυσης της ελληνικής οικονομίας» με στοιχεία θέλησε ο Νότης Μηταράκης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2013 το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης, ενώ το α’ εξάμηνο του 2014 οι επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

«Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες» επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης δεν άφησε ασχολίαστη και τη φράση του κ. Τσίπρα πως η κυβέρνηση υποσχέθηκε «την ανάπτυξη της οικονομίας σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής», την οποία και χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτοτυπία»: «Πράγματι ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος όμως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα επιτευχθεί εντός του 2014, καθώς θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ».

«Όλοι κατανοούν ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν βγαίνει. Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;» κατέληξε ο κ. Μηταράκης.