​Στην αντεπίθεση περνά και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα λεγόμενα Τσίπρα, σχετικά με την στάση του Μάριο Ντράγκι, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του είπε πως τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα οδηγούν στην καταστροφή.

«Η κυβέρνηση θέλει να εμπλέξει και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στις πολιτικές της σκοπιμότητες» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μετά την επισήμανση της ΕΚΤ πως η συνάντηση Τσίπρα-Ντράγκι ήταν ιδιωτική.

«Το σχόλιο κύκλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη συνάντηση Τσίπρα-Ντράγκι αυτό καθαυτό είναι ουδέτερο και δεν έρχεται να διαψεύσει τον κ. Τσίπρα. Αυτά όλα, δηλαδή, που με ένα χοντροκομμένο τρόπο εκ μέρους της κυβέρνησης επιχείρησαν από χθες να του βάλουν στο στόμα η ΝΔ και τα στελέχη της. Μάλιστα, αργά το βράδυ αισθάνθηκε ο ίδιος ο κ. Ντράγκι, το περιβάλλον του, να κάνει μια δεύτερη διαρροή, λέγοντας αυτολεξεί ότι είναι πολιτικά ουδέτερες και όχι αρνητικές οι δηλώσε��ς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτή είναι υψηλή πολιτική, άλλου είδους ευαισθησίες τις οποίες δεν διαθέτει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ.Σκουρλέτη, «η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών, είτε το λέει φανερά είτε το σκέφτεται, έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός».«Η κ. Μέρκελ θα αρνηθεί ή οποιοσδήποτε άλλος στον ελληνικό λαό να αποφασίζει μόνος του ποιος θα είναι πρωθυπουργός; Αυτό και αν το σκέφτετ��ι, να μην διανοηθεί ποτέ να το πεί» πρόσθεσε.

Όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τις εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε πως «η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη αποτελεί από μόνη τ��ς μια τομή στα πολιτικά πράγματα».

«Για πρώτη φορά αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρα από την πρακτική των προηγούμενων δεκαετιών, όταν πράγματι υπήρχαν θολές εξαγγελίες, παρουσίασε ένα τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, αναλυτικό, εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Εμείς, με αρκετή σύνεση δεν μοιράσαμε υποσχέσεις, αλλά αναλάβαμε ευθύνες, δώσαμε ένα διαφορετικό δείγμα γραφής. Η λέξη «παροχές» είναι έξω από το δικό μας λεξιλόγιο. Για μας υπάρχουν προτάσεις, στάση ευθύνης, αξιολόγηση προτεραιοτήτων, κοινωνική ευαισθησία και δεσμεύσεις. Πάνω εκεί χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό και προχωράμε» πρόσθεσε ο κ.Σκουρλέτης, εκτιμώντας πως θα προκηρυχτούν εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατί��ς.

«Αν κανείς κοιτάξει τις τοποθετήσεις των διαφόρων πολιτικών κομμάτων, των ανεξάρτητων βουλευτών, εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός, ώστε να προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι προέχει το να υπάρξει πραγματική αντιστοίχιση των συσχετισμών που υπάρχουν στην κοινωνία με τη σύνθεση της σημερινής Βουλής» πρόσθεσε.