​Την βεβαιότητά της ότι υπάρχουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ Fm.

«Νομίζω ότι οι 180 που είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξέρω αν το κλίμα που θα διαμορφωθεί θα είναι ένα κλίμα που θα επιτρέψει να φτάσουμε ως εκεί και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μαζέψουμε τους ανθρώπους που έχουν συναίσθηση του πού πάει η χώρα αυτή τη στιγμή. Ένα επιχείρημα που έχει βάση είναι το να προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα και να ξέρουν οι εταίροι ότι υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και να ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένους συνομιλητές, για να μην χάσουμε χρόνο. Πιστεύω ότι πρέπει να επιταχυνθούν τα πράγματα. Διότι πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η σκέψη έχει λογική», είπε.

Όσον αφορά στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη Θεσσαλονίκη τα αντίθετα από αυτά που είχε πει στην λίμνη Κόμο.

«Εκεί, είπε ότι δεν θα επιστρέψουμε στην πολιτική των ελλειμμάτων, αλλά αυτά που εξήγγειλε χθες ήταν επιβεβαίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων. Θα πάμε σε ένα έλλειμμα περίπου 12-15 δισ. ευρώ. Είναι κρίμα που μετά από μια τέτοια κρίση η κατάρα της Μεταπολίτευσης -δηλαδή ότι όποιος ήταν αντιπολίτευση έταζε λαγούς με πετραχήλια και όταν κυβερνούσε μετά έλεγε ότι παρέλαβε καμένη γη- συνεχίζει να υπάρχει από έναν νέο άνθρωπο, 40 ετών, όπως είναι ο κ. Τσίπρας», είπε.

Πάντως η κα. Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι η ΝΔ έχει κάνει λάθη, αλλά τόνισε ότι πρέπει να δώσει μάχη για να πείσει για την πολιτική που ασκεί.

«Πρέπει να δώσουμε εμείς, από τη δική μας πλευρά, τη μάχη για να μπορέσουμε να πείσουμε γι’ αυτήν την πολιτική, παρά τα λάθη μας. Διότι ��ίγουρα έχουμε κάνει και λάθη και δεν υπάρχει γι’ αυτό καμία αμφιβολία. Αυτά πρέπει να διορθώσουμε σήμερα και να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα μπροστά», τόνισε.

Αναφερόμενη τέλος στην κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ, η κ. Μπακογιάννη είπε:

«Γι' αυτό λέω ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ – επίσης η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά γι' αυτό δεν μου πέφτει λόγος. Να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των βουλευτών, διότι οι βουλευτές είναι αυτοί που έχουν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους σήμερα. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν, να ακουστούν οι προβληματισμοί, να διορθώσουμε πορεία σε κάποια θέματα. Κάποια πράγματα πρέπει να τα διορθώσουμε, γρήγορα και αποτελεσματικά».