Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, συναντήθηκε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς για 45 λεπτά προκειμένου να τον ενημερώσει για τα Εθνικά Θέματα, τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ αλλά και τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στο Παρίσι.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαμηνύουν πως οι κκ Σαμαράς και Παπούλιας μίλησαν και για το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πάντως σε συνάντηση που είχε ο κ.Παπούλιας με τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται να εξέφρασε την ενόχλησή του στον υπουργό Παιδείας, λέγοντας ότι η Τουρκία, το τελευταίο διάστημα, επιχειρεί να προκαλέσει, προβλήματα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Ο κ. Παπούλιας ζήτησε, ιδιαίτερα, να μάθει για την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας, επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια από τη γειτο��ική χώρα να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχει απήχηση στη μειονότητα η διδασκαλία του Κορανίου στα ελληνικά από ιεροδιδασκάλους και δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα υπάρχουν και βιβλία, επισήμανε τη σημαντική πρωτοβουλία να ιδρυθεί έδρα μουσουλμανικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια που γίνεται στοχεύει στο να πεισθεί ο πολίτης ότι το κράτος μεριμνά για την εκπαίδευση όλων, ισότιμα. Πρόσθεσε δε, ότι θα κατατεθεί σύντομα νομοσχέδιο που θα αφορά στη ρύθμιση των προβλημάτων όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του στα Κατεχόμενα, προκάλεσε αντιδράσεις στην Αθήνα, καθώς ζήτησε για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ανταλλάγματα (λειτουργία τζαμιού στην Αττική και εκλογή αρχιμουφτή στη Θράκη από τους Μουσουλμάνους), ενώ πυρπολεί και τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.