Εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει και της συμμετοχής και των επαφών του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία, είχε το πρωί της Τετάρτης ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και συμφώνησαν τα θέματα που θα εγείρει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ουαλία, με ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη, ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο εν όψει της επικείμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην Ουαλία. Οι τρεις πολιτικοί συμφώνησαν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η εξωτερική πολιτική της χώρας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.