Ξεκίνησαν στο Παρίσι οι συζητήσεις με την τρόικα, με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη (ο οποίος συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη και τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπα), με την πρώτη αυτή συνάντηση να αφορά αποκλειστικά θέματα του υπουργείο Οικονομικών.

Είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκπροσώπους της τρόικας.

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» είπε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: «Δεν πήγαμε διακοπές. Εργαστήκαμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, και ως εκ τούτου είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα».-

Στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον ΥΠΟΙΚ αναμένεται να βρεθούν μεταξύ άλλων το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων και των δημοσίων εσόδων. Οι συνομιλίες πάντως θα είναι εφ’ όλης της ύλης και για τα πέντε υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει ανασκόπηση των συνομιλιών με τους επικεφαλής της τρόικας, και στη συνέχεια ��ροβλέπεται ενημέρωση στους δημοσιογράφους.