Στον οδικό χάρτη και στα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση της χώρας (και συνεπώς για την έξοδο από το μνημόνιο), αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους παραγωγικούς φορείς, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ και της εκεί ομιλίας του το Σάββατο.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τόνισε πως πηγαίνει στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «φέτος η Έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα».

Η σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων έγινε με τη συμμετοχή επίσης των υπουργών Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Ορφανού, Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και της υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Σοφίας Βούλτεψη.

Οι διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να μειωθούν άμεσα η φορολογία και το κόστος δανεισμού και να υποστηριχθούν επειγόντως η παραγωγή ελ��ηνικών προϊόντων και οι εξαγωγές, με την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από την κυβέρνηση ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου.