Παραμένει το… «όνειδος» για τον Θόδωρο Κατσανέβα.

Η αίτηση ασφαλιστικώ�� μέτρων που είχε καταθέσει ο Θεόδωρος Κατσανέβας κατά συντάκτη της Βικιπαίδειας επειδή είχε γράψει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου τον αποκαλούσε «όνειδος», απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «από την απλή αντιπαραβολή των δύο αυτών κειμένων (διαθήκη Ανδρέα Παπανδρέου και Λήμμα ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ) προκύπτει ότι η ανάρτηση στη Βικιπαίδεια δεν διαφοροποιείται κατά περιεχόμενο από τα αναγραφόμενα στην ανωτέρω διαθήκη. Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αναλήθειας της καταχώρησης, αλλά ούτε και η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του αιτούντος».

Επιπλέον τον υποχρεώνει να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα (300 ευρώ) αναφέροντας στο σκεπτικό της απόφασης ότι «η προσωπικότητα του αιτούντος δεν χρήζει δικαστικής προστασίας», ενώ προσθέτει ότι το δικαστήριο δε μπορεί να παρέμβει σε χαρακτηρισμό που αναφέρεται σε διαθήκη.

Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή του κ. Κατσανέβα κατά του χρήστη της Βικιπαίδειας από τον οποίο ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2016.