Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γ.Μαυραγανης) εν όψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αύριο στο Παρίσι, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται πριν την έκτη αξιολόγηση του προγράμματος, κατά τη νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στο επίκεντρο βρίσκεται η στρατηγική προκειμένου να πεισθεί η τρόικα για φορολογικές ελαφρύνσεις, για ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών στο Δημόσιο σε πολλές δόσεις, αλλά και για διευθέτηση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων».

«Αγκάθι» πάντως, σ��μφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι το θέμα του δημοσίου χρέους, για το οποίο η τρόικα επιμένει να παραπέμπει στην αξιολόγηση του προγράμματος καταρχήν (στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα) αλλά και στις εξελίξεις που θα μεσολαβήσουν μέχρι την αρχή της νέας χρονιάς.