Τη ρητή και κατηγορηματική διάψευση του Κώστα Καραμανλή για κάθε σενάριο που τον εμπλέκει με την Προεδρία της Δημοκρατίας μετέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης μετά από προσωπική επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μού είπε πως αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε. Δεν υφίσταται σαν σενάριο» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στον Βήμα FM.

O κ. Κακλαμάνης είπε καλώς να έρθουν οι φοροελαφρύνσεις «κι ας υπάρξουν με καθυστέρηση», ενώ εκτίμησε ότι το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «πρέπει να μένει έξω από αντιπαραθέσεις».

Ο ίδιος τονίζει ότι θα προτιμούσε για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια κάποιον από τον κεντροδεξιό χώρο, ενώ για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ τόνισε πως δεν σχετίζεται με την εκλογή του ΠτΔ και πρόσθεσε ότι δεν έφυγε από το κόμμα: «Η ψήφος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν σχετίζεται με την επιστροφή μου ή μη στην ΝΔ. Ουσιαστικά δεν έχω φύγει από την παράταξη μου ούτε η παράταξη μου με έχει αποβάλει. Δεν έφυγα από την ΝΔ. Διαγράφηκα κατά τρόπο πολιτικά άκομψο και κομματικά αντιδεοντολογικό και παράτυπο, επειδή δεν ψήφισα ένα νομοσχέδιο που περιείχε συγκεκριμένα πράγματα μέσα».