Αιχμές προς τον κ. Κουβέλη διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Τα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας οφείλουν να είναι ξεκάθαροι στη σημερινή συγκυρία» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ιεραρχεί ο καθένας ως προτεραιότητα την ανατροπή της παρούσας μνημονιακής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης; Σε αυτό το ερώτημα δεν χωρούν δεύτερες προσεγγίσεις ή απαντήσεις, ούτε βέβαια το να υπεκφεύγουμε και να λέμε ότι θα το αξιολογήσουμε σε΄ έναν άλλο χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ερώτηση αν αναφέρεται συγκεκριμένα στον κ. Κουβέλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αναφέρομαι και στον κ. Κουβέλη, αλλά και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που πρέπει να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες. Για εμάς το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η πραγματική αντιστοίχιση της ελληνικής Βουλής με τους πραγματικούς συσχετισμούς εντός της ελληνικής κοινωνίας, προφανώς μέσα από εκλογές, και αμέσως μετά να δούμε και το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».