Για μεγάλο κοινωνικό κίνημα «Δεν έχω – Δεν πληρώνω» για τον ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον Βήμα FM.

«Ένα σύνθημα υπάρχει πλέον: Δεν έχω-Δεν πληρώνω. Το κίνημα "Δεν Πληρώνω" είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα και αυτό. Έχουμε να κάνουμε με κάτι αρκετά διαφορετικό, όμως, διότι η επιλογή του "δεν πληρώνω" δεν είναι μία ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση. Είναι ότι ο κόσμος δεν έχει και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και ο ΕΝΦΙΑ ξεχείλισε το ποτήρι» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρακινεί ούτε θα παρακινήσει να μην πληρώσουν οι πολίτες τον φόρο: «Δεν σας είπα ότι θα πει ο κ. Τσίπρας “μην πληρώνετε”. Δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος και πάμε σε ένα μεγάλο κίνημα. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κίνημα και κινηματικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαμορφώσουν το μετά».

Τέλος, όσον αφορά τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα τον καταργήσει: «Αν υπάρξει φόρος στην ακίνητη περιουσία, θα αφορά πραγματικά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και θα εξαιρεί τη μικρομεσαία ακίνητη περιουσία».