​Ο άθλος του Ηλία Ηλιάδη με την κατάκτηση του τρίτου χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο στην Ρωσία, στην κατηγορία των -90 κιλών γέμισε με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες και έκανε για λίγο τον πρωθυπουργό να ξεχάσει τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν με την τρόικα στο Παρίσι.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στο άκουσμα της είδησης για τον Ηλιάδη. Ο πρωθυπουργός έστειλε από τους πρώτους συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον μεγάλο αθλητή.

«Θερμά συγχαρητήρια για τη νέα μεγάλη σου επιτυχία. Οι συνεχείς διακρίσεις σου και η συνέπειά σου στην σκληρή δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους τους Έλληνες. Σ’ ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά» του έγραψε ο κ.Σαμαράς

Σχετική δήλωση έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ε.Βενιζέλος.

«Μια εξαιρετική μέρα ξημέρωσε σήμερα για τον ελληνικό αθλητισμό με τον Ηλία Ηλιάδη να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την μεγάλη κλάση του με την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης στο αγώνισμα του. Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή του τζούντο που σήμερα έγραψε μια ακόμ�� χρυσή σελίδα για τον ελληνικό αθλητισμό» είπε από την πλευρά του ο κ.Βενιζέλος.

Στο ίδιο ύφος και η δήλωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανού.

«Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα με μεγάλες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Τα χρυσά μετάλλια του Ηλία Ηλιάδη και των Σπύρου Γιάνναρου, Παναγιώτη Μαγδανή, Λευτέρη και Γιώργου Κόνσολα στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, καθώς και το αργυρό της Κατερίνας Νικολαϊδου, μας γέμισαν υπερηφάνεια και αποτελούν ακόμα μία ηχηρή απόδειξη της ποιότητας και της δυναμικής του ελληνικού αθλητισμού, που χάρη στους αθλητές και τις αθλήτριές μας συνεχίζει να μας χαρίζει σπουδαίες διακρίσεις» σημείωσε ο κ.Ανδριανός.