​Οι εκκρεμότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, που θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη συ��άντηση τέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου (όπως, π.χ. το νομοσχέδιο για τα «ανοικτά δεδομένα»), ο νέος νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, κ.λπ.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας μέσω του ΣΚΑΪ τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις διοικητικών υπάλληλων των οχτώ Πανεπιστήμιων της χώρας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα πήρε το μέρος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκη. Προειδοποίησε δε, ότι αν τεθεί θέμα αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους δανειστές το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.