Θέλετε να κάνετε μεταβίβαση αυτοκινήτου η να εκδώσετε άδεια κυκλοφορίας; Ταλαιπωρία τέλος καθώς σε λίγες μέρες τα σχετικά σημεία εξυπηρέτησης από 60 σε όλη τη χώρα θα γίνουν 1.060!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να γίνουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ο κεντρικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των πολιτών, τα ΚΕΠ από την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, θα μπορούν να πραγματοποιούν μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη υπηρεσία (με��αβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης), αιτούνται ετησίως πάνω από 60.000 πολίτες. Επίσης, τα ΚΕΠ ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες στη διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησης, όπου μόνο τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν πάνω από 22.000 πολίτες.

«Τα ΚΕΠ, στην καινούργια εποχή που έχουν περάσει, παρέχουν διαρκώς νέες υπηρεσίες υψηλής ζήτησης για τους πολίτες. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση ενός επιτυχημένου θεσμού. Η επιτυχία αυτή συνδέεται άρρηκτα με την υψηλή παροχή υπηρεσιών από τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω, για την αφοσίωσή τους στη δουλειά την οποία επιτελο��ν. Επιπλέον, για το αίσθημα εξυπηρέτησης του πολίτη το οποίο τους διακρίνει, κάτι που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νέα εξυπηρέτηση μέσω ΚΕΠ αφορά τις εξής κατηγορίες:

Α. Άδειες οδήγησης

Β. Ειδικές άδειες οδήγησης

Γ. Οχήματα ιδιωτικής χρήσης

Δ. Οχήματα Δημόσιας Χρήσης (Δ.Χ.)