​Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει κάποιον για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Παράλληλα, υπόσχεται κατάργηση των Μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση.

«Εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά εκλογές ��τσι ώστε να υπάρξει νέα Βουλή που θα εναρμονίζεται, όπως υποστηρίζει, «ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα».

Τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα καταθέσει κάποια υποψηφιότητα, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός» και καλεί εμμέσως τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ, καθώς και άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα.

«Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε… Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλλήματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.