​«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα», συμφώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τσακ Χέιγκελ, που συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον.

Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, ενώ τέθηκαν όλα «τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφ��λειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ο ρόλος που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας».

«Προχωρήσαμε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα», επεσήμανε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αυτή ήταν η τρίτη διμερής επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, στη διάρκεια των δύο θητειών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Η Ελλάδα πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση, που σταδιακά την αφήνουμε πίσω, αναδεικνύεται και πάλι ένας σημαντικός πυλώνας σταθερότητας σε μία περιοχή που έχει περάσει το κατώφλι της πιο κρίσιμης φάσης στη σύγχρονη Ιστορία της», συνέχισε και κατέληξε: «η ελληνική κυβέρνηση δίνει καθημερινά τον αγώνα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανοίξει ένας ελπιδοφόρος ορίζοντας συνολικά για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».