​Ξεχωριστή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ετοιμάζοντας νέα αρχηγική εμφάνιση που θα τον φέρει και πάλι απέναντι στον Ε. Βενιζέλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός διοργανώνει έκθεση στο Ζάππειο με τίτλο: «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ενώ το… επίσημο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έκθεση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» θα ανοίξει με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου και στόχος της είναι να αποτελέσει «το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου που θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».

Όσο για το ποιες είναι οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες αναφέρεται, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι είναι οι δυνάμεις εκείνες που «κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον ελληνικό λαό».