​Θα αποζημιωθούν πλήρως οι αγρότες που πλήττονται από το εμπάργκο, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Έχουν μια παραγωγή την οποία είχαν προσανατολίσει προς τη Ρωσία, που μένει απούλητη και οι ίδιοι απλήρωτοι. Και γι' αυτό το κράτος είπε από την πρώτη στιγμή πως ό,τι και να συμβεί οι ίδιοι θα αποζημιωθούν. Με κοινοτικά χρήματα, με εθνικά χρήματα, διότι οι άνθρωποι έχουν δίκιο και δεν μπορούμε να συζητούμε πάνω σε αυτό», είπε.

Ξεκαθάρισε όμως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει την εξωτερική της πολιτική για τα ροδάκινα, απαντώντας έτσι και στην αντιπολίτευση και στις δηλώσεις τις για το ρωσικό εμπάργκο.

«Μι�� υπεύθυνη πολιτεία καθορίζει την εξωτερική της πολιτική και τις σχέσεις της με τους εταίρους της και τις συμμαχίες της, όχι με βάση κάποια φορτία ροδάκινου. Αυτά θα αποζημιωθούν, θα τελειώσει αυτό. Τα ροδάκινα και τα ακτινίδια θα αποζημιωθούν και οι άνθρωποι δεν θα πληγούν από αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με βάση τα ροδάκινα δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Καμία σοβαρή χώρα δεν εγκαταλείπει τις συμμαχίες της, με βάση ένα πρόσκαιρο γεγονός.... Θα ήταν γελοίο να κάνουμε μονομερείς ενέργειες στην εξωτερική πολιτική», είπε η κα Βούλτεψη.