​Τριάντα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του μεγάλου πολιτικού και ανθρωπιστή Παύλου Βαρδινογιάννη και το Ρέθυμνο, η Κρήτη και όλη η Ελλάδα τίμησε τη μνήμη του μέσα από τις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης, τον οποίο ο ίδιος οραματίστηκε το 1973.

Οι εκδηλώσεις στο φρούριο Φορτέτζα στο Ρέθυμνο άρχισαν με τη μπάντα του πολεμικού ναυτικού με σολίστα στη λύρα και το ��ρητικό τραγούδι τον Στέλιο Μπικάκη. Μουσικές από όλο τον κόσμο αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας πλημμύρισαν το θέατρο Ερωφίλη.
«Την οφειλόμενη τιμή και την ευγνωμοσύνη ο Ρεθυμνιώτικος λαός στον Παύλο απόψε δίνει. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλοι μαζί έναν πολύ μεγάλο πολιτικό, ανθρωπιστή που έβγαλε το Ρέθυμνο, που έβγαλε η Κρήτη, τον αξέχαστο Παύλο Βαρδινογιάννη. Το χειροκρότημα σας σε έναν άνθρωπο που έκανε σπουδαίο το Ρέθυμνο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο... Ακόμη και τώρα συνεχίζεται η βοήθεια της οικογένειας στο Ρέθυμνο και όλους εμάς» είπε ο Πρόεδρος Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Σ.Κεγιαδάκης.

Πολλούς νέους εθελοντές δότες του μυελού των οστών απέκτησ�� το όραμα «Ελπίδας» που ανήκει στον Σύλλογο Φίλων–Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Ελπίδα». Η δράση του Συλλόγου τιμήθηκε μάλιστα από τους βρακοφόρους.

«Είναι μεγάλη τιμή για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και την κυρία Βαρδινογιάννη προσωπικά η βράβευση αυτή. Μα να ξέρετε όλοι πως το μεγαλύτερο βραβείο για εκείνη, είναι η αγκαλιά και το χαμόγελο ενός παιδιού που έγινε καλά» δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Ε.Βλάμη.

Στις εκδηλώσε��ς την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός αθλητισμού και πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, την Βουλή ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Τις ένοπλες δυνάμεις εκπροσώπησαν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Βαγγέλης Αποστολάκης. Παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη ολοκληρώθηκαν σήμερα με μνημόσυνο συναπάντημα στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Ρέθυμνο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR