​«Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται ούτε μερεμετίζεται, αλλά μόνο αποσύρεται για να απαλλάξει από ένα ασήκωτο βάρος τα μικρομεσαία στρώματα και τις μικρομεσαίες ακίνητες ιδιοκτησίες» δήλωσε στην εφημερίδα «Το Χωνί», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠαναγιώτηςΛαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι το μικρό ακίνητο του ελληνικού νοικοκυριού τελεί υπό δήμευση, ενώ χαρακτήρισε «λάθος» τον ΕΝΦΙΑ.

«Ο ΕΝΦΙΑ(λτης) έφτασε στο τρομακτικό ύψος περίπου των 4 δισ., προκαλώντας σοκ στην ελληνική κοινωνία. Το χαράτσι στα ακίνητα δεν έχει απλώς λάθη. Είναι το ίδιο λάθος. Ή καλύτερα συνιστά συνειδητή ληστρική επιδρομή», είπε.

Όσο για το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι αυτό είναι η απάντηση των ψυχροπολεμικών οικονομικών κυρώσεων ΗΠΑ και ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, εκτιμώντας ότι θα δώσει την χαριστική βολή στην αγροτική παραγωγή της χώρας.

«Η μόνη λύση, είναι να δηλώσει ευθέως η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί καμία απολύτως κύρωση σε βάρος της Ρωσίας, εφόσον η ΕΕ επιμένει σε αυτήν την πολιτική. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί δορυφόρο των ΗΠΑ, της γερμανικής ΕΕ και του Ισραήλ», είπε.