​Ανακοίνωση για το θέμα των 180.000 αιώνιων φοιτητών που από τον Σεπτέμβριο θα δουν την πόρτα της εξόδου από τα πανεπιστήμια έβγαλε το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω για μικροπολιτικούς λόγους.

Το υπουργείο σημειώνει ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είχαν προειδοποιηθεί για τη διαγραφή τους το 2007 και το 2011 και τους δόθηκε όλος ο απαραίτητος χρόνος για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους "λιμνάζοντες" φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν. Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και συνεχίζει:

«Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί».