​«Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει, όχι απλά να διορθώσει, τα αδιόρθωτα, τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό υποστηρίζει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε ανακοίνωσή της, η κ.Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι «είναι να νομοσχέδιο που επιβλήθηκε από την τρόικα για να γεμίσει ταμεία, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Η διαδικασία εξπρές που ακολουθήθηκε από τη συγκυβέρνηση για να γίνει ο ΕΝΦΙΑ Νόμος του Κράτους επιβεβαιώνει ότι το κάνει κατ’ απαίτηση της τρόικας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις της».

«Η ακολουθούμενη πολιτική επιβεβαιώνει την απόλυτη υποδούλωση της χώρας στην τρόικα. Και η υπόθεση του περιβόητου ΕΝΦΙΑ, που είναι ένα ακόμη «χαράτσι» του Έλληνα πολίτη, οδηγεί σε περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση. Στόχος παραμένει άλλωστε ο ίδιος, δηλαδή η είσπραξη 3,2 δισ.», πρόσθεσε η βουλευτής Μαγνησίας.

Ακόμη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει οδηγήσει όλους τους Έλληνες πολίτες - έχοντας πάρει τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια - στην απόγνωση και τώρα αυτό που περιμένουν είναι η κατάσχεση και του σπιτιού τους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Ενός ακόμη νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που βρίθει από λάθη και αδικίες».