​Στα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενώ ήδη καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να εξευρεθεί η κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί και οι αίθουσες που διατίθενται στο Εφετείο της Αθήνας είναι μικρές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής έχει πλέον ολοκληρωθεί, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εμπλεκόμενοι για να καθυστερήσει η ανακριτική διαδικασία και να κερδίσουν χρόνο και να αποφυλακιστούν.

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα τον φάκελο της δικογραφίας και δρομολογήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε δίκη.

Το τελευταίο διάστημα πάντως η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει τάσεις επαναδραστηριοποίησης, χωρίς να λείπουν και οι βίαιες ενέργειες. Την 1η Αυγούστου μέλη της κατευθύνθηκαν με δίκυκλα από το σημείο της δολοφονίας των μελών της οργάνωσης στο Ηράκλειο προς το Μαρούσι, όπου και επιτέθηκαν ρίχνοντας πέτρες και καδρόνια στην κατάληψη «Πέτρου Κούβελου». Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή Πατησίων - Κυψέλης, οι οποίες αποδίδονται σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Το Σάββατο 2 Αυγούστου μέλη της προσήχθησαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως, καθώς μοίραζαν ξενόγλωσσες προκηρύξεις στις οποίες γινόταν λόγος για «πολιτική δίωξη».

Εν τω μεταξύ,χθες ο εισαγγελέας Σ.Κωσταρέλλος απάντησε αρνητικά στην προσφυγή της Ελένης Ζαρούλια κατά της απόφασης να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την απολογία της για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εισηγούμενος να συνεχιστεί η κράτηση της συζύγου του Ν.Μιχαλολιάκου κατ’ οίκον. Την οριστική απόφαση αναμένεται να λάβει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα επιληφθεί της υπόθεσης .