Απρόσκοπτα θα συνεχιστούν όλα τα προγράμματα που έχουν προαναγγελθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας διαβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την αναστάτωση που είχε δημιουργηθεί για το ενδεχόμενο αναστολής προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τις συζητήσεις για υπερδέσμευση του ΕΣΠΑ.

Όπως δήλωσε στο Star o υφυπου��γός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με τα θέματα που αφορούν τις δράσεις για την απασχόληση δεν υπάρχει κανένα θέμα. Όπως διευκρινίζει για τα προγράμματα, «δεν είχαν σταματήσει, είχε γίνει μία προσπάθεια για να δούμε ποιοι είναι οι πόροι και που θα πρέπει να κατευθυνθούν» ενώ απαντά στο ερώτημα για το αν συνεχίζουν απρόσκοπτα: «Συνεχίζουν και θα έρθουν και καινούργιες δράσεις».

odysseas konstantinopoulos vouli aeras xl.jpg

Σήμερα άνοιξε ηλεκτρονικά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων που αφορά ανέργους ηλικίας 25-29 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα http://voucher.gov.gr και να υποβάλλουν αίτηση.

Το πρόγραμμα αφορά 12.000 αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών και 18.000 αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 30.000 άνεργοι.

Η δράση θα περιλαμβάνει

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών

6μηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα 6 μήνες.

Και δράσεις για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε μόνιμη θέση εργασίας

Μέσα στον Αύγουστο θα προκηρυχθούν επίσης θέσεις για 12.000 ανέργους 18 ως 24 ετών και πάλι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο ένα ειδικό πρόγραμμά για 8.000 ανέργους, 18 ως 29 ετών, ειδικά για τον τομέα του τουρισμού. Μέρος απ' αυτούς μάλιστα για τον χειμερινό τουρισμό και τον τουρισμό πόλεων.

«Διαπραγματευτήκαμε με την Ε.Ε. για τον τομέα της απασχόλησης και μπορέσαμε να εξοικονομήσουμε 600 εκ. από το νέο ΕΣΠΑ σε δράσεις για την απασχόληση. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι και ένα πρόγραμμα για το υπουργείο υγείας για 1200 επαγγελματίες και επίσης από το υπουργείο παιδείας 7000 απόφοιτοι ΙΕΚ θα μπορέσουν να δουλέψουν για 8 μήνες από τον Σεπτέμβριο» συμπληρώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης.