Μήνυμα για την ανάγκη επαγρύπνησης και εργασίας κατά τον Αύγουστο που διανύουμε μετέφερε στους υπουργούς της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς διαμήνυσε ότι «η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές» και έδωσε οδηγίες στους υπουργούς να φροντίσουν να τους αναπληρώνουν οι αναπληρωτές υπουργοί ή οι υφυπουργοί στα υπουργεία τους, τις λίγες ημέρες που μπορούν να λείψουν τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά σε καμία περίπτωση να μην μείνουν αυτά "ακυβέρνητα".

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ενώ πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Νικόλαος Αγγελάρας.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης την επιλογή ως Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας του κ. Μιχαήλ Ζυμή, ενώ προήχθησαν ως νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου οι: Βιολέτα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.

Τέλος, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθησαν οι: Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγωμένου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του πρωθυπουργού για αξιοκρατική επιλογή βάσει κυρίως της επετηρίδας.