Τα ονόματα των 50 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο το άρθρο για τα ταμεία του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας , το οποίο αποτελούσε και αποτελεί casus belli για τους ίδιους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ομοσπονδίες των ενστόλων (αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών)!

Στην ανακοίνωση κατηγορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτσ�� για «αδιαλλαξία αφού δεν δέχθηκε ούτε την τροπολογία 12 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και την πρότασή μας για νομοτεχνική βελτίωση στην παρ. 3 του άρθρου 221 ώστε να ρυθμίζεται ο τρόπος καταβολής του εφάπαξ με κοινή υπουργική απόφαση» και προειδοποιούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις οποίες θα ανακοινώσουν το επόμενο διάστημα .

Όπως υποστηρίζουν η ψήφιση του άρθρου 221 «θα εκληφθεί ως εμπαιγμός και απαξίωση όλων των ενστόλων δεδομένου ότι η κυβέρνηση όχι μόνο καταδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται την "αγάπη" της για τους ένστολους, αλλά δεν συμμορφώνεται ούτε καν με τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έχ��υμε υποστεί από τα μνημόνια».

Οι ένστολοι ανακοίνωσαν επίσης την προσφυγή τους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ και ότι διερευνούν δια των νομικών τους συμβούλων την «αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του άρθρου 221, έτσι όπως ψηφίστηκε, καθόσον η ίδια η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφέρεται σε αυτό».

Όπως ανακοίνωσαν υπέρ του άρθρου ψήφισαν οι:

Καραμανλή Άννα, Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια), Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Στύλιος Γεώργιος, Μαρτίνου Γεωργία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Καράμπελας Ιωάννης, Κοψαχείλης Τιμολέων, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα, Μαρίνος Ανδρέας, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Σενετ��κης Μάξιμος, Δεικτάκης Γεώργιος, Ασημακοπούλου ΆνναΜισέλ, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Αντωνίου Μαρία, Γεωργαντάς Γεώργιος, Δήμας Χρίστος, Κέλλας Χρήστος, Βογιατζής Παύλος, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Χριστογιάννης Δημήτριος, ΜάνηΠαπαδημητρίου Αννα, Τσουμάνης Δημήτριος, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Αραμπατζή Φωτεινή, Σκρέκας Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Μακρή Ελένη, Μανδρέκα Ασπασία, Καρανάσιος Ευθύμιος. Κάρμαντζης Σταμάτιος, Καλαντζής Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Δήμας Πύρρος, Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, Γκόκας Χρήστος, Κασσής Μιχαήλ, Ρήγας Παναγιώτης, Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, Μανιάτης Ιωάννης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας και Χριστοφιλοπούλου Εύη.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Χαϊκάλης Παύλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιοβανόπουλος Κώστας και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής (πρώην της Χρυσής Αυγής) Μπούκουρας Στάθης.

Όπως διευκρινίζουν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο οποίος είχε διαχωρίσει τη θέση του από το βήμα της Βουλής για το άρθρο αντικαταστάθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία.