«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση μέτρων από τη Ρωσική Ομοσπονδία που πλήττουν τις εισαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε συγκεκριμένα: «Oι αποφάσεις που έχει λάβει η Ρωσία, ο Πρόεδρος Putin, είναι αποφάσεις που αφορούν όλο το δυτικό κόσμο, την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία. Εμείς έχουμε συνεχείς επαφές ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις, ει δυνατόν, καμία πρακτική επίπτωση. Δεν θέλω να πω τώρα ποια είναι η διαδικασία στην οποία βρισκόμαστε. Εμείς, ως μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπής στις κοινοτικές υποχρεώσεις, προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με όλες τις χώρες και προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή».

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ) Παναγιώτη Μίχαλο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ρωσικού «εμπάργκο» προς την Ε.Ε. στην ελληνική οικονομία.