​Μπορεί πολλοί φορολογούμενοι να είδαν με καλό μάτι την απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει κατά ένα μήνα την καταβολή της δόσης του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν ξετρέλανε τον ΣΥΡΙΖΑ, το αντίθετο.

Με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου μιλά για «Βατερλό της κυβέρνησης η οποία πρέπει να φύγει άμεσα», τονίζοντας πως πρόκειται για «δήμευση της περιουσίας των πολιτών».

«Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι αφού στέλνουν τον Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗ στα νοικοκυριά "δίνουν εντολές" ανερυθρίαστα για "διορθώσεις" και πληρωμή έναν μήνα αργότερα!» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόκειται, για μια άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών, αφού αντικειμενικά και λόγω της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει και τη μικρή ιδιοκτησία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΑΡ: Η μετάθεση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ δεν λύνει το πρόβλημα

Η μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα δεν λύνει σύμφωνα με την ΔΗΜΑΡ το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τους άστοχους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη επαναλαμβάνει ότι το μείζον είναι να αλλάξει η ισοπεδωτική φιλοσοφία του μέτρου και να αντιμετωπισθεί εμπράκτως και όχι στα λόγια η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών.