​Για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου χθες στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα, αλλά και για την εμπλοκή που προέκυψε στο θέμα της επιβολής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ενημέρωσε μέσω τηλεδιάσκεψης τους επικεφαλής της Τρόικας ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γκίκας Χαρδούβελης.

Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο συνεργάτης του πρωθυπουργού κύριος Σταύρος Παπασταύρου, η κυβέρνηση ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για την παράταση που δόθηκε στην καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις πολιτικών και πολιτών εξαιτίας λαθών και άκυρων υπολογισμών.

Η Τρόικα από την πλευρά της θεωρεί, ότι η απόδοση του φόρου θα είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ μικρότερη από αυτή που έχει υπολογίσει το οικονομικό επιτελείο για αυτό και ήδη έχει ζητήσει από την Αθήνα να επανεξεταστεί συνολικά ο φόρος τον Σεπτέμβριο, βάζοντας στο μικροσκόπιο όλες τις εξαιρέσεις και απαλλαγές που προβλέπονται στο πλαίσιο του ΕΝΦΙΑ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεσμεύτηκαν πάντως πως τρεις μέρες αφότου πάρει αριθμό ΦΕΚ ο νόμος με τα προαπαιτούμενα, θ�� εκταμιευτεί και η δόση του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.