​Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και αν τελικά θα δοθεί ή όχι παράταση για την πρώτη δόση του φόρου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τα λάθη που έγιναν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, τα οποία προκάλεσαν και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, η κ.Βούλτεψη επέρριψε την ευθύνη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κτλ», είπε χαρακτηριστικά η κ.Βούλτεψη, εξαπολύοντας επίθεση στον Π.Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ είστε λάθος. Εσείς είστε μάλλον το επόμενο λάθος του ελληνικού λαού» είπε η κ.Βούλτεψη απευθυνόμενη στον κ.Λαφαζάνη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για δικτατορία.

Η κ. Βούλτεψη παραδέχτηκε ωστόσο ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους» κάνοντας επιπλέον λόγο για προσωρινότητά τους.

«Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτης ανάγκης. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι αυτό θα οδηγήσει τελικά σε φοροελαφρύνσεις.

Ερωτώμενη για το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα στην Ελλάδα θα αντικατασταθεί από την Task Force, η κ.Βούλτεψη σχολίασε: «Δεν επιβεβαιώνουμε δημοσιεύματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα πάει καλά και το χρέος μας θα γίνει βιώσιμο, θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα των αξιολογήσεων και τότε θα φτάσουμε το στόχο μας».

«Νέο μνημόνιο δεν υπάρχει, ούτε νέο πρόγραμμα» τόνισε η κ.Βούλτεψη, εξηγώντας πως η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτείται από την ΕΕ και τους εταίρους της .

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ