​Τo δραματικό τέλος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά π��υ κατέληξε όταν η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα παρότι η ασθενής ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη, αλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ μετά και από επιστολή –παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Κ.Παπακώστα.

Πλέον ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης της ΔΕΗ για τους ευάλωτους πολίτες ενσωματώνεται, σε εμφανές σημείο, ώστε να είναι ορατό από τους καταναλωτές .

«Έπειτα από προφορική διαβεβαίωση της ΔΕΗ, η εταιρία ανταποκρινόμενη στην υπ’ αριθμόν 981/25.7.2014 επιστολή της Υφυπουργού, για προστασία των ευάλωτων καταναλωτών και ιδίως των μηχανικώς υποστηριζόμενων, επεξεργάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου θα ενσωματωθεί σε εμφανές σημείο του λογαριασμού ρεύ��ατος, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί αξιόπιστο μητρώο στη ΔΕΗ ευάλωτων πολιτών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί και κανείς από το προσωπικό δεν θα απολυθεί»
Την ίδια ώρα, η υφυπουργός Υγείας βλέπει τα σωματεία εργαζόμενων διάφορων ψυχιατρικών κλινικών (Δαφνί, Δρομοκαϊτειο), παρέχοντας διαβεβαιώσεις πως υπάρχει η διάθεση συνεργασίας ώστε η ψυχιατρική μεταρρύθμιση να συνεχιστεί χωρίς αιφνιδιασμούς και απολύσεις.

Αναφερόμενη ειδικά στο προσωπικό, η κ.Παπακώστα σημείωσε πως πρόκειται να αξιοποιηθεί πλήρως όλο το ανθρώπινο δυναμικό στην ψυχική υγεία, απορροφώντας όλες τις ειδικότητες και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους. Πρόσθεσε μάλιστα, πως για τη στελέχωση των μονάδων που θα προταθούν ενόψει του μετασχηματισμού των ψυχιατρικών νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει 1.300 θέσεις ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Σε ό,τι αφορά την επιχορήγηση ύψους 30 εκατ. ευρώ, που πρόσφατα ζήτησε η ίδια από τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο, Λάζλο Αντόρ (Lazlo Andor), η υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα διατεθούν στην ανάπτυξη υποδομών και δράσεων σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ προστασίας στην περιφέρεια και να ανασχεθεί η ροή ασθενών προς το κέντρο, με σκοπό να ωφεληθούν σημαντικά οι ψυχικώς πάσχοντες.