​Έξαλλος με την επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου έγινε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο .Με το που άκουσε τις αιχμές και τα υπονοούμενα για τον διορισμό του ο κ. Χαρδούβελης δεν άντεξε και ξέσπασε…

«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τελεία και παύλα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην κριτική του κ. Αθανασίου για το γεγονός ότι προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο.

«Κύριε Υπουργέ, προέρχεστε από τις τράπεζες. Τα κράτη δεν είναι τράπεζες… Ο τραπεζικός τομέας δεν νομίζω ότι είναι ο τομέας εκείνος ο οποίος πρέπει να διέπει τη σκέψη κάποιου που θέλει να κατευθύνει την οικονομία μιας χώρας. Επ’ αυτών θα έχουμε θέση; Κι επαναφέρω το ερώτημα: Πραγματικά πώς διορίζεται ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μου; Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί όταν αναλαμβάνουμε δημόσια αξιώματα. Δυστυχώς, έχει πόνο η πολιτική» είπε νωρίτερα ο κ. Αθανασίου, υπαινισσόμενος παράλληλα πως ίσως ο κ. Χαρδούβελης εξυπηρετεί και συμφέροντα της τράπεζας στην οποία εργαζόταν πριν αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών.

Τα σχόλια αυτά έβγαλαν από τα ρούχα του τον κ.Χαρδούβελη, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση.

«Είμαι ακαδημαϊκός, έχω κάνει έρευνες, ��ιδάσκω στο Πανεπιστήμιο και φυσικά έχω δουλέψει σε τράπεζες στο τμήμα ερευνών. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Όπου έχω περάσει, είμαι επαγγελματίας και πάντοτε προσπαθώ να κάνω το σωστό και το πρέπον. Στη ζωή μου είχα να κάνω πολλές επιλογές. Ποτέ δεν επέλεξα το χρήμα από το καθήκον. Πάντοτε είχα το καθήκον. Στην Αμερική ως ακαδημαϊκός όσο ήμουν, μου άρεσε η έρευνα. Την επέλεξα και άφησα εκατομμύρια στην μπάντα….» πρόσθεσε ο κ.Χαρδούβελης, τονίζοντας με νόημα πως αν και θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό με πολύ περισσότερα χρήματα εκείνος επέλεξε να γυρίσει στην πατρίδα του.

«Γύρισα στην Ελλάδα κουβαλώντας όλη μου την οικογένεια και τα χρήματα που έπαιρνα από δύο δουλειές ήταν λιγότερα από τους φόρους που πλήρωνα στην Αμερική. Έκανα την επιλογή να έρθω στην χώρα μου και κάθομαι ακόμα σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή και έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα…» είπε χαρακτηριστικά.